Klub Toastmastera Zagreb 28.11.2015. godine proslavio je deseti rođendan organizacijom maratona, tj. natjecanja u govorima. Kako bi cijela proslava bila još zabavnija, na natjecanju su sudjelovali i naši prijatelji, članovi Toastmaster klubova iz Ljubljane i Beograda.

Maraton je započeo natjecanjem u pripremljenim govorima u trajanju do 7 minuta, na kojima je sudjelovalo 11 govornika. Drugi dio maratona sastojao se od nepripremljenih govora devetoro natjecatelja, u trajanju od dvije minute.

Osim pripremljenih i nepripremljenih govora, na maratonu su sudjelovali i gosti predavači. Prvi gost bio je Andrey Shtylenko, koji je podijelio svoje iskustvo stjecanja liderskih vještina i osobama koje su ga motivirale.

Drugi gost, Branimir Dropuljić, zainteresirao je sve prisutne prezentacijom o računalnoj aplikaciji koja je razvijena s ciljem prepoznavanja kvalitete glasa za vrijeme javnog nastupa.

Nakon još jedne kratke pauze došlo je vrijeme proglašenja pobjednika. Prva tri mjesta u pripremljenim govorima zauzele su Ana Kovačević (TMZ), Urša Dolinar(TMLJ) i Iva Pauković (TMZ). Pobjednik u kategoriji nepripremljenih govora bio je Klemen Šavli iz Ljubljane.

Nakon dodjele diploma članovi Kluba Toastmastera Zagreb pozvali su goste na večeru u pivnicu Medvedgrad.

Slike sa samog događanja nalaze se na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/KlubToastmasteraZg/