Toastmasters International

Važnost i razvoj komunikacijskih i liderskih vještina, bili su značajan povod za osnivanje organizacije koja će svakom pojedincu omogućiti da razvije svoje potencijale. S tim ciljem, 1924. godine osnovana je u SAD-u Toastmasters organizacija koja je postala vodeća svjetska organizacija za komunikacijske i liderske vještine koja danas broji:

Misija Kluba Toastmastera

U pozitivnoj i poticajnoj atmosferi kluba, svakom se članu omogućuje da razvije svoje govorničke vještine i vještine vođenja te gradi svoje samopouzdanje i osobni rast.
0
članova
0
klubova
0
zemlje

Klub Toastmastera Zagreb

Na inicijativu malobrojnih pojedinaca u Hrvatskoj, koji su tražili način kako da razviju svoje govorničke vještine i vještine vođenja kroz praksu, 2005. godine osnovan je Klub Toastmastera Zagreb koji je postao dio velike Toastmasters organizacije. Kroz klub je od osnivanja prošlo puno različitih lica, a trenutno imamo tridesetak stalnih clanova koji zajedno vode i održavaju Klub.
Vrhovna Toastmasters International organizacija pruža edukativni i konceptualni okvir te svakom njenom članu mogućnost da u pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi svoga kluba razvija svoje komunikacijske i liderske vještine te gradi svoje samopouzdanje i potiče svoj osobni rast. Naglasak je na učenju kroz praksu, tj članovi usvajaju teoriju pomoću Toastmasters priručnika i programa koju vježbaju na sastancima kluba.

Struktura sastanaka Kluba Toastmastera Zagreb

Izvođenje govora

Pojedini članovi prezentiraju svoje unaprijed pripremljene govore

Evaluacije govora i sastanka

Prijavljeni članovi pripremaju i daju svoje evaluacije održanih govora.

Teme za okruglim stolom

Prilika za sve članova da vježbaju odgovore na neočekivana pitanja
Članove kluba Toastmasters Zagreb čine ljudi različitih godina, zanimanja, obrazovanja i područja interesa koji žele poboljšati i razvijati vještine prezentiranja.
Bavimo se razvojem vještina ključnih u poslovnom i privatnom životu. Govorničke vještine primarno su poslanje Toastmasters kluba. Drugi važan aspekt su liderske vještine. Učimo slušanje sugovornika, pružanje povratne informacije i odgovaranje na nepripremljena pitanja.
Svaki tjedan se na sastancima koji su simulacija stvarnog poslovnog svijeta. Sastanak je zamišljen na način da
članovi Toastmasters kluba, prema zadanom programu, preuzimaju govorničke, ocjenjivačke i liderske uloge te bilježe svoj napredak. Time usavršavaju vještine i oslobađaju se straha u ugodnoj i poticajnoj atmosferi.
Učimo kako bismo se lakše nosili s izazovima poslovnog svijeta. Komunikacijske i prezentacijske vještine jedan su od najvažnijih čimbenika kod pronalaska posla i napredovanju na poslu.
Pridruži nam se
Tijekom godina postojanja Toastmasters kluba Zagreb nastoji svojim radom poboljšati komunikaciju u našem društvu i postati promjena koju želimo vidjeti u drugima.
Pridruži nam se

Dokumenti Kluba