Učenje kroz praksu

Suština je programa svakog Toastmasters kluba u svijetu.

Program Kluba Toastmastera Zagreb

Edukacijski program sastoji se od dva pravca/programa koji se međusobno prožimaju: komunikacijske/govorničke vještine i vještine vođenja.

Programi su predstavljeni su kroz 10 Toastmasters priručnika, tzv. Pathwaysa, koji su dostupni svakom članu Toastmasters International zajednice. Svaki član, prilikom učlanjenja, izabire jedan (1) pathway koji striktno definira njegove zadatke.

To su:

  1. Dynamic Leadership 
  2. Effective Coaching 
  3. Innovative Planning 
  4. Leadership Development 
  5. Motivational Strategies 
  6. Persuasive Influence 
  7. Presentation Mastery 
  8. Strategic Relationships 
  9. Team Collaboration 
  10. Visionary Communication.

Više o njima saznajte klikom na link umetnut u naziv svakog od Pathwaya ili klikom na ikonu niže…

No, tu učenju nije kraj…

Svaki član Kluba može nastaviti razvijati svoje liderske vještine preuzimanjem dodatnih funkcionalnih i upravljačkih uloga u Klubu. Nedavno je izabran novi Izvršni odbor, a svi zainteresirani članovi imat će ih priliku zamijeniti po isteku mandata, o čemu će biti pravovremeno obaviješteni u rubrici Vijesti.

Prilika za učenje u praksi je i svaki sastanak – članovi Kluba sami popunjavaju uloge, a minimalno osam ih je potrebno kako bi se sastanak održao. To su: voditelj sastanka, generalni evaluator, govornik (ili govornici), subjektivni evaluator(i) svakog govornika i objektivni tim: gramatičar, brojač poštapalica i brojač vremena nužni da bi se mogao održati prvi dio sastanka. Drugi dio sastanka odnosi se na teme za okruglim stolom – sudjelovati u ovom djelu sastanka mogu baš svi i ohrabrujemo vas da se redovito prijavljujete za sudjelovanje već kao gosti na sastanku! ‘Table TopicsMaster’ sam određuje pitanja na koje dobrovoljci odgovaraju, ali pritom nemaju vremena za pripremu tog mini govora.

Edukacijski materijal

Sav edukacijski materijal članovima kluba dostupan je besplatno. Učlanjenjem u Klub član dobiva početnički paket i upute za sudjelovanje na sastanku te korisnički račun za korištenje online materijala i alata.

Što kažu naši članovi?

Kada gledam snimku prvog govora i kada se sjetim sebe na početku, vidim veliki napredak u opuštenosti i komunikaciji.
Tatjana
Sviđa mi se organizacija i tradicija sastanka. Ja kao govornik pocetnik primjecujem da moji evaluatori odlično paze na to što je bio zadatak mog govora.
Janko
Toastmasters klub Zagreb pruža mi priliku da organiziram i vodim sastanke, držim govore, dajem evaluacije i slicno kako bi razvio svoje komunikacijske vještine i vještine vođenja.
Ante
Toastmasteri su fenomenalan forum za osobni razvoj, razmjenu ideja, unaprijeđenje vještina govorništva i leadershipa u opuštenoj, prijateljskoj atmosferi.
Maja Laura
Toastmasters je klub u kojem možemo trenirati svoje govorničke vještine. Pomogao mi je da se osjećam ugodno pred publikom, ali i da značajno poboljšam kvalitetu svojih prezentacija.
Mirko
Član sam već dugo vremena. Toastmasteri su odlično mjesto za osobni napredak.
Bruno
Vrlo zanimljiv klub s potencijalno vrlo korisnim savjetima za svakoga, bilo da se dolazi s ciljem profesionalnog ili osobnog usavršavanja.
Sandra
Jako mi je drago vidjeti puno ambicioznih i samopouzdanih ljudi koji uspješno savladavaju komunikacijske vještine i rastu kao ljudi.
Marin
Zanimljivi ljudi, otkrivati ih kroz govore je vrijedno dolaska.
Jere