Učenje kroz praksu

Suština je programa svakog Toastmasters kluba u svijetu.

Program Kluba Toastmastera Zagreb

Edukacijski program sastoji se od dva pravca/programa koji se međusobno prožimaju: komunikacijske/govorničke vještine i vještine vođenja.

Programi su predstavljeni su kroz osnovne Toastmasters priručnike koje se sastoje od pomno odabranih projekata za ispunjavanje te i evaluacijskih upitnika. Svaki član prilikom učlanjenja u Klub Toastmastera Zagreb, dobiva svoj Toastmasters početnički paket sa Toastmasters priručnicima.

‘’The Competent Communication’’ – priručnik za komunikacijske/govorničke vještine sastoji se od 10 projekata (govora) kojima se uče i razvijaju osnovni elementi govorničkih vještina. Nakon održanih  10 govora Toastmasters organizacija, članu Kluba, izdaje i dodjeljuje službeni “Competent Communication certifikat” kao priznanje o napredovanju.

’The Competent Leadership’’ – priručnik za vještine vođenja sastoji se od 10 projekata koji se ispunjavaju preuzimanjem različitih uloga na sastancima Kluba Toastmastera Zagreb. Po ispunjenju svih 10 projekata, Toastmasters organizacija izdaje i dodjeljuje službeni ‘’Competent Leadership certifikat’’ kao priznanje o napredovanju.

Po dovršetku osnovnog komunikacijskog i voditeljskog programa, radu na govorničkim i liderskim vještinama nije kraj. Član Kluba odabire napredni program Kluba Toastmastera za što je osiguran niz  naprednih priručnika kroz koje se dodatno mogu naučiti vještine poput uvjeravanja, pričanja priča, interpersonalne komunikacije, vođenja rasprave ili humorističnog govora te usavršavati svoje liderske vještine preuzimanjem dodatnih funkcionalnih i upravljačkih uloga u Klubu.

U nastavku saznajte više o svakom od programa Kluba Toastmastera, osnovnima kojima stječete certifikate kompetentnog govornika i kompetentnog lidera, raznolikosti naprednih programa te mogućnostima uključivanja u upravljanje Klubom.

Jasno i uvjerljivo izražavanje misli, stavova, argumenata i osjećaja dobrodošlo je u svim prigodama i u stanju je otvoriti Vam svaka vrata.Saznajte više
Članovima se pruža prilika da sudjeluju u raznim ulogama koje im omogućuju da razvijaju i usavršavaju osobine lidera kroz slušanje, kritičko razmišljanje, organizaciju, upravljanje vremenom, mentoriranje i motivaciju.Saznajte više
Osnovni programi su samo uvod u lepezu naprednih govorničkih i liderskih priručnika. Kompetentni govornici i voditelji mogu sami odabrati napredni program u skladu sa svojim interesima.Saznajte više
Klub Toastmastera Zagreb je neprofitna udruga kojom upravljaju članovi kluba. Upravljanje se obavlja preko Izvršnog odbora Kluba koji ima važnu ulogu i odgovornost za kvalitetu klupskih aktivnosti i dugoročni uspjeh kluba.Saznajte više

Edukacijski materijal

Sav edukacijski materijal članovima kluba dostupan je besplatno. Učlanjenjem u Klub član dobiva početnički paket i upute za sudjelovanje na sastanku te korisnički račun za korištenje online materijala i alata.

Što kažu naši članovi?

Kada gledam snimku prvog govora i kada se sjetim sebe na početku, vidim veliki napredak u opuštenosti i komunikaciji.
Tatjana
Sviđa mi se organizacija i tradicija sastanka. Ja kao govornik pocetnik primjecujem da moji evaluatori odlično paze na to što je bio zadatak mog govora.
Janko
Toastmasters klub Zagreb pruža mi priliku da organiziram i vodim sastanke, držim govore, dajem evaluacije i slicno kako bi razvio svoje komunikacijske vještine i vještine vođenja.
Ante
Toastmasteri su fenomenalan forum za osobni razvoj, razmjenu ideja, unaprijeđenje vještina govorništva i leadershipa u opuštenoj, prijateljskoj atmosferi.
Maja Laura
Toastmasters je klub u kojem možemo trenirati svoje govorničke vještine. Pomogao mi je da se osjećam ugodno pred publikom, ali i da značajno poboljšam kvalitetu svojih prezentacija.
Mirko
Član sam već dugo vremena. Toastmasteri su odlično mjesto za osobni napredak.
Bruno
Vrlo zanimljiv klub s potencijalno vrlo korisnim savjetima za svakoga, bilo da se dolazi s ciljem profesionalnog ili osobnog usavršavanja.
Sandra
Jako mi je drago vidjeti puno ambicioznih i samopouzdanih ljudi koji uspješno savladavaju komunikacijske vještine i rastu kao ljudi.
Marin
Zanimljivi ljudi, otkrivati ih kroz govore je vrijedno dolaska.
Jere